Pasningsvejledning

Når du får en hvalp fra mig med hjem, er den altid dyrlægekontroleret, vaccineret, chipmærket og behandlet mod orm min. 3x og en gang også mod hjerte/lungeorm
Generalt er alle hvalpe meget sociale, robuste, udadvendte og har haft stor kontakt med mange forskellige mennesker og børn
Det er vigtigt du i starten har tid til at få kørt det nye familiemedlem godt ind. Normalt er det "nemt" at få kørt en hvalp ind i det nye hjem, dels fordi de stort set har lært at være renlige, men mangler at lære at give signal, og dels fordi de er robuste over for mange forskelle former for støj, larm mm.  
Det mest normale er at vores hvalpe er renlige i løbet a de første 14 dage, hvis du selv er på dupperne når hvalpen kommer hjem. Træningsmetoder kan uddybes ved behov.
Et godt tørfoder er et must, for at hvalpen får det kalk, vitaminer, mineraler mm. mærke og smag betyder ikke noget for vores hvalpe, da de er robuste, og normalt ikke har problemer med at skifte foder. Selv bruger vi Proff. Dog som kan købes med, men andre mærker kan også sagtens bruges. Vores hunde har været vant til fra start, at have tørkost stående frit fremme, i så store mængder at de ikke kan spise op. Det gør at de aldrig spiser for meget, altid har en flot foderstand, og samtidig bliver fodringen fordelt over hele døget, alt efter hundens behov. Rent vand skal altid stå frit fremme. 
Det er en god ide at starte prægning fra start, den kommer hjem. Især på de ting, der er en del af det at leve i din familie. Fx. hvis du køre meget tog, skal du ikke vente længe med at den komme med. Det sociale er også vigtigt, både til mennesker og andre dyr (især hunde) da hunden er et flokdyr, og dermed har behov for at have mulighed for bl.a. leg med andre hunde. 
Du kan på følgende link få et par gode råd til at komme rigtig godt igang.
www.dkk.dk/køb-af-hund/den-første-tid-med-hvalpen/10-tips-til-en-god-start-med-hvalpen
 
 Hundens normaltemperatur ligger mellem 37,5 - 39,0 
Hvis din hund ændre adfærd, ved at blive sløv, trist, ligeglad eller på anden måde viser tegn på ikke at trives, er det vigtigt at tage temperatur, og evt. tage kontakt til dyrlæge.
 
 Du er i hele hundens liv, velkommen til at tage kontakt til mig, med alle spørgsmål. Jeg ønsker kun at kunne hjælpe, på bedst tænkelige måde, så hvis du bliver i tvivl om noget, så mail, sms eller ring til mig
pensionhair@hotmail.com eller 40544427
 
 
Janne Aagaard | Torpevej 8, Skuldelev, 4050 Skibby  | Tlf.: 40544427 | pensionhair@hotmail.com